perjantai 16. heinäkuuta 2010

Vanhanen ja Väyrynen

Nämä kaksi pizzaa eivät olleet mitään ylläreitä. Näin tarkistamatta kumpi on kumpi, eroksi muistaisin kastikkeen (BBQ vs. tavallinen) ja yhden täytteen (pekoni vs. kebab). Jäljelle jääneet yhteiset tekijät olivat sipuli, juusto ja normaali pohja. Söimme jälleen kumpikin puolet molemmista, mikä oli melko olennaista näiden tuotteiden perusolemuksen tehokkaimmalle mahdolliselle ilmitulemiselle.

Vanhanen - BBQ kastike, punasipuli ja paahdettu pekoni. Maistui lähinnä bbq-kastikkeelta jota säväytti hienoinen liharasvaisuus. Pekoni itsessään ei juurikaan maistunut, eikä sipulilla ei ollut juuri mitään virkaa. Itseasiassa kastike oli niin voimakkaan makea, että muut pääliset toimivat lähinnä hammasvälien täytteenä.

Väyrynen - Punasipuli ja kebab. Perustomaattikastike maistui yllättävän vahvasti bbq-kastikkeisen palan haukkaamisen jälkeen, mikä oli miellyttävä yllätys. Todennäköisesti yksistään syötynä ei juuri minkään arvoinen. Tässä versiossa valloittavin maku oli kebab, jonka seasta sipuli jopa maistui. Ei siltikään mikään vahva kilpailija koko Koti-Pizza universumissa.

Molempia lättyjä vaivasi edelleen pohjan... pohjaisuus. Jostain syystä ensimmäisen neljänneksen jälkeen alkuun mielletty pizzan mehukkuus on lähinnä muisto. Jää nähtäväksi johtuuko se pohjan omasta luonteesta vai täytteiden määrästä tai laadusta. Vaikka jonkun toisen pizzerian pizzapohjat ovat ehkä paksumpia, ovat ne pääsääntöisesti samalla kuitenkin kosteampia ja näin vähemmän pölyisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti