sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Matkan ensimetrit

Ensialkuun esittelen itseni. Nimeni on Laura ja olen hyvän ruoan ystävä.
Pienen ikäni aikana olen oppinut arvostamaan ruokaa, tekemään ruokaa ja syömään paljon erilaisia ruokia.
Teinivuosien ahdingon lomassa valveuduin, ja aloin vegetaristiksi. Kymmenenvuoden ajan ruokani koostui pitkälti soija/tofu -pitoisesta ruoasta. Elämä veti ojan ja allikon kautta nykyiseen tilanteeseen ja tähän parisuhteeseen. Opin jälleen syömään kanaa ja kalaa sekä kokeilemaan uusia ruoka-aineita.
Teemme kummatkin,sekä minä että Jaakko, pitkiä työpäiviä ja yleensä töiden jälkeen on niin vetämätön olo, että tyytyminen pikaruokaan on enemmän sääntö kuin poikkeus. Josta pääsemmekin tähän blogiin.
Olipa kerran jälleen yksi "pizzaperjantai" kun kävelimme Jyväskylän Kuokkalassa sijaitsevaan Kotipizzaan tilamaan illallista. Naureskelimme matkalla "keittiöömme" että "Meidän pitäisi saada jo kanta-asiakaskortti tähän paikkaan." Siinä sitten valitessa illan plättyä mietin ääneen että "onkohan kuinka moni syönyt koko listan a:sta o:hon? Olispa hauska kokeilla" johon sitten Jaakko totesikin että "Siinäpä aihe blogiksi" ... ja tässä sitä nyt ollaan. Tavoitteena on siis syödä koko menu ja sen eri variaatiot, kausituotteita unohtamatta. Aikarajaa ei vielä olla tehty, mutta tavoitteena on väh. pizza per viikko per naama.
Itse koen haasteelliseksi tässä kokeilussa sen, että 10 vuotta kasvissyöjänä ja vasta vajaan vuoden olen nyt syönyt valkoista lihaa ja kalaa.  Että miten käy, kun eteeni laitetaan pekonia, kinkkua ja pepperonia?  Kuka ties opinkin jälleen syömään normaalisti ja ruokatottumukseni muuttuu kokeilun aikana. Lyön myös vetoa sen puolesta, että pizza alkanee kyllästyttämään jossain välissä ;)
Voi tietenkin myös olla, että matkan aikana tämä lähtee käsistä ja/tai kuolee kasaan. :) Mutta vain tietämällä että mihin päädytään, pitää ensin lähteä matkaan! Eli tervetuloa kanssamme pizzamatkalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti