maanantai 16. elokuuta 2010

Mexicana ja Mozzarella

Loman jälkeen ensimmäisen työpäivän päätteeksi on ilo palata valmiiksi tilatun ruoan ääreen, ja siksi en tästä "pizzamaanantaista" jaksa sen enempää mutista. Tänään vuorossa olivat Mexicana ja Mozzarella, jotka kumpikin olivat mielestäni varsin onnistuneita tapauksia, lähtien siitä että kummankaan pohja ei ollut palanut.

Mexicana - Mexicana-kastike, pepperonimakkara, ananas ja jalapeno. Ehdottomasti yksiä omia aikaisempia suosikkejani, ja tälläkin kertaa kohdalle sattui maukas yksilö. Ananas toimii loistavana pizzansisäisenä vastapainona tulisemmille komponenteille, jalapenon tuodessa oikein mukavan "puraisun". Tällä kertaa pizza tosiaan liki kirjaimellisesti puri takaisin (lieneekö rankaisua kirjoittamatta jääneistä pizza-arvioista) ja huuleen tuli ikävä vekki - juuri ikävimmällä mahdollisella tavalla pinnasta puraistuna.

Mozzarella - Mozzarella, salami, aurinkokuivattu tomaatti, ananas. Aikaisemmin mozzarellapizzan tilaaminen on tuntunut lähinnä hölmöltä ajatukselta, mutta näin tarkemmin täytelistaa tarkastellessa herääkin kysymys "miksi ihmeessä"? Kysymyksen painoarvoa täydentää toteamus nerokkaasta täyteyhdistelmästä, jota tosin varjostaa kaksi seikkaa: mozzarella maistuu lähinnä hieman viilenneessä pizzassa, ja aurinkokuivattua tomaattia käytetään ainakin meidän lähi Koti-Pizzassa melko säästeliäästi. Omasta puolikkaastani bongasin yhteensä kolme palasta.

Tällä kertaa siis kohtuu onnistuneet tuotokset, joista Mexicanan ottaisin minä tahansa päivänä. Mozzarellan mukavasta yllätyksestä huolimatta vaihtaisin mozzarellan johonkin muuhun täytteeseen, koska pizzat keskimäärin syödään melko kuumina, jolloin ylimääräinen rasva todennäköisesti vain polttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti