perjantai 13. elokuuta 2010

Margherita ja Kebab

Onneksi päivän ruokailuohjelmaan kuului myös vierailu, jonka yksi sivutuotos oli varsin maukas tzatziki, nimittäin margherita on juuri niin ... tylsä kuin sen komponentit antaa ymmärtää. Ruokailutilanteessa ei sinänsä ollut mitään kovin erikoista tällä kertaa, melko perinteisellä televisioharhautuksella mentiin. Pizzoihin siis:

Margherita - Tomaattikastike ja juusto. Juuri niin mitäänsanomaton pizza kuin voi osistansa kuvitella. Tämä meni yksinkertaisuudessaan niin vahvasti ylitse, että asennoitumisen muuttaminen oli paikallaan: tämä ei ole pizzaa, tämä on hieman erikoisemmalla levitteellä varustettua leipää. Tietenkin kun lättyä enemmin maisteli, irtosi tuostakin yhdistelmästä jotain maun hiveniä, mutta ruoan yhteyteen tehty tzatziki oli oikeasti melko pistämätön lisä.

Kebab - Kebab-lihaa, kreikkalaista pepperonia, punasipulia, paprikaa ja valitsemani chilimajoneesikastike. Putiikin käyttämä kebab-liha vyöryi muiden makujen ylitse kuin höyryjyrä, mikä himmensi kokonaisuutta merkittävästi. Harmittaa aina kun jokin täyte joutuu "alentumaan" vain suutuntuman tuottajaksi, mitä paprika hyvin vahvasti tässä pizzassa oli. Eihän siitä juuri makulisää tullut, mutta antoi hieman kivaa rousketta. Pepperoni ja punasipuli tukivat kokonaisuutta, mutta olisin suonut niille hieman lisää tilaa makupaletissa. Toisaalta, pizzan nimi on "kebab".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti