maanantai 2. elokuuta 2010

Jauheliha + Fruttis

Päivän menu: Jauheliha + Frutti Di Mare

Vanha klassikko Jauhelihapizza ei pahemmin esittelyjä kaipaa.
Siinä on pohja, tomaattisoosia, hienoksi jauhettua jauhelihaa ja juustoa.. kappas.. esittelin sitten kuitenkin ;)
Tämä ei säväyttänyt eikä kummastuttanut mihinkään suuntaan. Pääasiallisena makuna oregano sitten kuitenkin. Se oli lämmintä ja täyttävää. ... ei tähän voi mitään muuta sanoa.

Frutti Di Mare taasen... oivoi. En ole pahemmin suolan ystävä. Kun teen ruokaa, on ruoka yleensä joko vähäsuolaista tai ei ollenkaan. Fruttiksessa tuntui ja maistui merisuola nenään ja makuhermoihin aivan liian suurella kolautuksella. Pizza sisältää simpukoita ja tonnikalaa ja mitä ilmeisemmin lähiravintolamme käyttää "suolaliemessä" uitettuja säilyke-eläimiä.
Simpukat on myös aika jänniä otuksia, rakenteeltaan lievästi kumisia ja niljakkaita. .. tämä oli kokemus. Ja kokemuksia tässä projektissa etsitäänkin. En voi sanoa nauttineeni kovasti kokemuksesta, mutta ymmärrän jos jotkut tykkäävät kovasti Frutti Di Maren koostumuksesta.

Appiukko oli pöydän äärellä syömässä myös kopiota Frutti Di Mare pizzasta, ja hän ainakin taisi kehasta pizzaa. Ymmärykseni mukaan Fruttis on ollut hänen lempi pizzojaan jo useiden vuosien ajan, joten tiesi mitä odottaa. Itselleni tämä ei kyllä ainakaan mennyt ihan ykkösellä läpi. Vaatii vähän lisää suostuttelua ennenkuin osaan arvostaa tämän pizzan nerokkuutta.
Pisteet kuitenkin siitä! että pizzana NIIN erilainen kuin muut pizza-mätöt.
Kun liha alkaa kyllästyttää, ota fruttis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti